Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Rebeka, Dorina nevű látogatóinkat!
2014. szeptember 02.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum


2014-08-29 11:15
Ugrás a cikkhez


További turisztikai fejlesztések a Kendereskertben

A 35/2013.(V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében Hajdúnánás Városi Önkormányzat  2013. június 17-én pályázatot nyújtott be ,,Turisztika szolgáltatás bővítése, fejlesztése”elnevezésű projekt megvalósulásához ,, Kerítés, karám építés, járda, parkoló és térburkolat kialakítása, zöldterület rendezése a Kendereskertben” címen.

A 8546697351 azonosító számon nyilvántartott pályázaton 19.960.000,- Ft. támogatást nyert.
2014-08-27 15:42
Ugrás a cikkhez

Megyei vadásznap és vállalkozói napok a Hajdúnánási Gyógyfürdőben

Gasztronómiai főzőversennyel, történelmi vadászruha bemutatóval, fotó kiállítással, országgyűlési képviselők és vadászok baráti labdarúgó mérkőzésével, erős emberek versenyével és más színes és gazdag programokkal várják az érdeklődőket augusztus 30-án, Hajdúnánáson a „Hajdú-Bihar Megyei Vadásznapok” és a „Hajdúnánási Regionális Vállalkozói Napok és Termékkiállítás” keretében.

A reggeli órákban vad és halételek, valamint a helyi ízek gasztronómiai főzőversenyével veszi kezdetét a 23. alkalommal megrendezésre kerülő megyei vadásznap.
2014-08-25 15:05
Ugrás a cikkhez

Strandröplabdások szállták meg Hajdúnánást

Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna augusztus 21-én strandröplabda-tornával folytatódott városunkban. Öt kategóriában (U13, U15, U17, U19 és U21) öt ország több mint 100 játékosa küzdött az érmekért.

A helyszínen reggeltől zuhogott az eső, ezalatt a szervezők a születésnaposokat köszöntötték illetve ismertették a verseny lebonyolítási rendjét. Ezután kegyesebb lett az időjárás, és késő délutánig öt pályán folyamatosan zajlottak a mérkőzések.
2014-08-25 14:15
Ugrás a cikkhez

Mónus József ismét 500 fölé repítette vesszőjét

A Hagyományos Íjászok őszi világbajnokságára készülő magyar csapat kiemelkedő eredményeket ért el a Törökország Biga városában augusztus 16-17-én rendezett Nyílt Nemzetközi Hagyományos Íjászbajnokságon. Az eseményen 21 ország és 29 török tartomány 510 versenyzője vett részt, amit a szervezők ezúttal Eurasian Traditional Archery Competition (ETRAC) néven hirdettek meg.

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Mónus József augusztus 22-én, hogy a törökországi Nyílt Nemzetközi Hagyományos Íjászbajnokságon ismét világrekordot ért el.
2014-08-25 13:48
Ugrás a cikkhez

Szent István Napi Programok Hajdúnánáson

Könnyűzenei koncertekkel, fotó kiállítással, gyermekelőadásokkal, művészeti csoportok fellépéseivel és sok más színes és gazdag program kavalkáddal várták a hajdúnánásiakat és az ide látogató vendégeket augusztus 20-án.

Hazánk egyik legkiemelkedőbb nemzeti ünnepén, augusztus 20-án az egész napos programsorozat a református templomban ünnepi istentisztelettel, a katolikus templomban ünnepi szentmisével kezdődött.
2014-08-22 13:55
Ugrás a cikkhez

Felavatták dr. Hegedűs Lóránt mellszobrát Hajdúnánáson

Néhai Főtiszteletű dr. Hegedűs Lóránt püspök úr, Hajdúnánás Város Díszpolgára mellszobrának avatására került sor 2014. augusztus 19-én a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium melletti szoborparkban.

Az avató ünnepségen Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere köszöntötte főtiszteletű úr családját, a megjelent intézmények, szervezetek képviselőit és beszédében kiemelte püspök úr munkásságát, gazdag életpályáját.
2014-08-21 13:57
Ugrás a cikkhez

A Népművészet Mestere-díját nyerte el Reszeginé Nagy Mária

A négy kategóriában odaítélt díjat idén adták át 61. alkalommal, a Mesterségek Ünnepe keretében a Budai Várban megtartott ünnepségen.

A Népművészet Mestere-díjat azok a nem hivatásos alkotók kaphatják meg, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságukban kiemelkedő teljesítményt értek el a népművészet területén. A kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 17-én vasárnap tíz alkotónak adományozott Népművészet Mestere díjat.
2014-08-15 10:52
Ugrás a cikkhez

Kedves hajdúnánásiak!

Abban bíztam, hogy a nyári szünet jótékony hatása mindenkinél tovább fog tartani, és sikerül megkímélni a város lakosságát attól a titokzatos kórtól, amely négy évente üti fel tömegesen a fejét a városban.

Akkor általában kiderül, hogy verem a családomat, elkártyáztam a város vagyonát, szeretőim vannak, akiknek a férje rendszeresen megver engem, és minden olyan népmesei fordulat, amely egy ember életében még előfordulhat…

Sajnálom, hogy így van, de mint máskor is, most is azt kérem a város lakosságától, hogy gondolkodjanak, és próbáljanak a tények alapján ítéletet alkotni.

Talán ezekért még önmagukban nem ragadtam volna „tollat”, de újabb elemmel egészült ki ez a fegyvertár: tegnap este a hajdúnánási facebook oldalakon megjelent egy hír, egy hajdúnánási hentes haláláról, aki a város szarvasmarháját dolgozta fel, amely a Kendereskertből származik - és ezekben az állításokban ok-okozati összefüggést vél felfedezni.

Ebből a három állításból szerencsére egyik sem igaz! Az álhír viszont alkalmas arra, hogy jelentős károkat okozzon a városban működő állattartással foglalkozó vállalkozásoknak, feldolgozóknak, és természetesen Hajdúnánás városának is, bele értve annak jó hírét.
2014-08-08 08:45
Ugrás a cikkhez

Megkezdődött Hajdúnánás és Hajdúdorog szennyvízprogramjának előkészítése

Sajtótájékoztató keretében 2014. július 29-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere jelentette be, hogy megkezdődik Hajdúnánás és Hajdúdorog szennyvízprogramjának előkészítése. A projekt célja egy nagyobb horderejű pályázat előkészítése, melynek sikeres teljesítése után következhet majd megvalósításként a kivitelezés.

A „Hajdúnánás-Hajdúdorog szennyvízhálózatának és szennyvíztisztító telepének bővítése és korszerűsítése” elnevezésű projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében valósul meg.
2014-08-06 13:43
Ugrás a cikkhez

Újabb győzelmet ért el íjával Mónus József

A 2012-es 653 méteres csúcseredmény után idén ismét Mónus József nyerte a Kína Belső-Mongólia tartományának Ergun városában rendezett II. China Open Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokság távlövő versenyszámát.

Mónus József saját készítésű íjával és vesszőjével, két évvel ezelőtt elért 653 méteres lövése minden korábbi rekordot megdöntött, és csaknem 145 méterrel haladta meg saját korábbi rekordját - közölte Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21