Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Janka, Zsanett nevű látogatóinkat!
2015. május 30.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum


Térségi Idősügyi Konferencia - Elismerést vehetett át Dr. Jakab Mátyás gyermekgyógyász

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Hajdúböszörmény Város Idősügyi Tanácsa a Térségi Idősügyi Konferenciát május 21-én, a Városházán. A rendezvény fő témája az egészségvédelem volt.

A konferenciát Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében beszélt az Idősek Hónapja rendezvénysorozatról, annak közösségformáló szerepéről, valamint arról, öröm számára, hogy megyénkben az idősek aktívan vesznek részt az egészségvédelmi szűréseken, előadásokon.


Tovább

Hajdúnánáson várják  strandröpiseket

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség immár harmadik alkalommal rendezi meg a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A versenyen ismét női, férfi (szombatonként) és vegyes párosok (vasárnaponként) vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül.

A második fordulót – amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója – a sportág szempontjából a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdőben rendezik meg május 30-án és 31-én. 


Tovább

Előnevelt csirkét kaptak a Szociális Földprogramban résztvevő családok

A Szociális Földprogram iránt városunkban évről évre nagy az érdeklődés. A 2011-ben indult Szociális Földprogram fenntartásához pályázati forrásokon túl a Hajdúnánás Városi Önkormányzat képviselő-testülete saját költségvetésén belül különít el anyagi fedezetet.

A Szociális Földprogram „Önellátási célú állattartás – baromfitartás” alprogramjának keretein belül a Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2012-es esztendőtől kezdve biztosít előnevelt csirkét a programban résztvevő családok számára.


Tovább

„Én is jó vagyok”

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-ben pályázati programot hirdetett meg a fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak támogatására.

Erre a programra pályázott a Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon által 1996-ban létrehozott „A Hajdúnánási Pszichiátriai és Értelmi Fogyatékosok Otthona  Lakóiért” Alapítvány. A FOF2014/77 kódszámú, „Velünk teljes a világ” című pályázat integrált és egyenlő esélyű hozzáférést biztosító kulturális, művészeti, szabadidős és sportprogramok megrendezését vállalta fel. Az alapítvány 2. 450. 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázat megvalósítására.


Tovább

Makláry Lajosra emlékeztünk

A Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idén május 20-án ünnepélyes keretek között a tantestület és a tanulóifjúság közösen emlékezett meg Makláry Lajos karnagy úrról az Iskola utcai tagintézmény tornatermében.

Megújult környezetben, de változatlan céllal tisztelegtek a 125 éve született Makláry Lajos emléke előtt. Az 1922-ben a város karnagyává választott kántor tanító, zenepedagógus mind a mai napig meghatározó zenei életet adott az intézménynek, s városunknak egyaránt. Az ő munkássága előtt hajtottak fejet május 20-án szerda délután.


Tovább

Két éves a Nánási Portéka

Második születésnapját ünnepelte városunk első márkája, a Nánási Portéka. Ebből az alkalomból a hajdúnánási Termelői Piacon termékbemutatókkal és kóstoltatással várták a piacra látogatókat május 9-én, szombat délelőtt.

Több mint két esztendeje 2013. május 4-én nyitotta meg kapuit a Nánási Portéka, a helyi termelők piaca, amely azzal a nem titkolt szándékkal nyílt meg, hogy lehetőséget kapjanak városunk helyi termelői az általuk megtermelt áruk közvetlenül a fogyasztókhoz történő eljuttatására. Az elmúlt évek folyamatos fejlődése mellett nemcsak a védjegyhasználók köre, de a portékák kínálata is tovább bővült. 


Tovább

Tájékoztató a 2015. évi Egységes Kérelem benyújtásáról

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai április eleje óta a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket az egységes kérelem (EK) gördülékeny benyújtása érdekében.

Magyarország - figyelembe véve a termelők érdekeit és az egységes kérelmek feltöltésében közreműködő Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak a visszajelzéseit - akként döntött, hogy élni kíván az egységes kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő meghosszabbításával.


Tovább

Elismerésben részesültek a hajdúnánási rendőreink, tűzoltóink

Országszerte idén 5. alkalommal került megrendezésre április 28-án a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó két szervezeti egység, a rendőrség és a katasztrófavédelem ünnepi megemlékezése a Magyar Rendőrség és Tűzoltóság napja alkalmából. Az országos hagyománynak megfelelően idén is okleveleket, elismeréseket osztottak ki Hajdúböszörményben.

Hajdú-Bihar megyében 2015. április 28-án a Rendőrség Napja, Szent György nap alkalmából tartott rendezvény az ünnepi állománygyűléssel vette kezdetét Hajdúböszörményben. 


Tovább

Kántorjánosi delegációja látogatott Hajdúnánásra

Hajdúnánásra látogatott dr. Péter Zoltán Kántorjánosi község polgármestere és Rostás Gusztáv, a Kántorjánosi önkormányzat képviselője május 12-én, hogy megismerhessék városunk vidékfejlesztési és mezőgazdasági fejlesztését, szerepét. A két személyes delegációt a Városházán fogadta Dr. Juhász Endre, Hajdúnánás város alpolgármestere.

A délutáni órákban érkezett Kántorjánosi delegációja, annak apropójából, hogy megismerjék városunk eddig elért eredményeit, fejlesztéseit.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35