Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Ignác, Virgínia nevű látogatóinkat!
2015. február 01.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2015-01-29 19:14

Tisztelt Hajdúnánásiak!

Fogadják sok szeretettel az örömhírt, melyről én is ezekben a percekben értesültem:

A Nánási Portéka a 146 induló projekt közül a 2. helyet szerezte meg Brüsszelben mindössze 3%-kal maradtunk le az első helyről.  

Hajdúnánás városának nevében szeretnék gratulálni az EMKA Kft.-nek ehhez a kiemelkedő eredményhez, és megköszönni mindenkinek, aki hitt a Nánási Portékában, és szavazatával támogatta a projektet.

Szólláth Tibor
Hajdúnánás


2015-01-30 12:58
Ugrás a cikkhez

SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL

Tisztelt Lakosság!

Mint köztudott, Hajdúnánás 2014. szeptemberben - a jogszabályban előírtaknak megfelelően - átállt arra a számlázási rendre, hogy a lakosság közvetlenül a szolgáltatónak fizeti meg a szolgáltatási díjat. Tekintettel a szemétszállítással kapcsolatos problémákra, szeretnénk ismét felhívni a figyelmüket a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által bevezetett változásokra:

2015-01-30 12:30
Ugrás a cikkhez

Magyar Kultúra Napja: 192 éve véglegesítette Kölcsey a Himnuszt

Az ország számos településén, köztük városunkban is megemlékezéseket, rendezvényeket, előadóesteket tartottak.

A magyar kultúrát idén 24. éve ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az évfordulón különböző rendezvények emlékeztetnek bennünket évezredes hagyományainkra, múltunkra.        
2015-01-30 11:18
Ugrás a cikkhez

Január 27. - A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés. Ebből az alkalomból Hajdúnánás városa megemlékezést szervezett az áldozatok emléktáblájánál a Mártírok utcán.

Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.
2015-01-21 16:03

Tisztelt Lakosság!

 Az E-On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. villamos hálózatok környezetének tiszántartásáról szóló felhívást bocsátott ki, az alábbi főbb tartalmi elemekkel:  

Az E-On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. a villamoshálózatok nyomvonalában és biztonsági övezetében élő, akár elszáradt gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok eltávolítására hívja fel az ingatlan tulajdonosok, használók, kezelők és bérlők figyelmét. A munkák megkezdése előtt nevezett Zrt. területileg illetékes szervezeti egységével (4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 53. szám tel: 06-42-523-100) egyeztetni szükséges. Az elmaradt munkák esetén az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vállalkozója jogosult és köteles a munkát a jogszabályok és a szabvány előírásai szerint elvégezni.

A felhívás teljes terjedelme a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal (címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1. szám) hirdető tábláján megtekinthető.

 Hajdúnánás Városi Önkormányzat
2015-01-16 11:52
2015-01-16 09:40
Ugrás a cikkhez

Újabb hajdúnánási értékek kerültek be „a hungarikum piramis” alapszintjére

A 2012. évi XXX. törvény, az ún. hungarikum-törvény egész Európában egyedülállónak számít, az országgyűlés egyhangúlag fogadta el, s erejénél és szándékainál fogva számos lehetőséget biztosít hazánk értékőrző szemléletű egyénei, közösségei, települései, cégei számára, hogy értékeiket elindítsák az ún. hungarikum-piramison a települési, majd innen a megyei, tovább a kiemelt nemzeti érték rang, végül a hungarikum cím elnyeréséért.

Nem minden helyi érték jut fel a hungarikum piramis csúcsára, s nyeri el hungarikum törvényi védjegyet, viszont az alsóbb szintekre történő besorolás is nagy érdem, hisz figyelmet, ismertséget ad, akár turisztikai vonzerőt jelenthet az értéket őrzők számára.
2015-01-16 09:30
Ugrás a cikkhez

A Nánási Portéka is versenyez a KAP európai díjért

Városunk első márkája, a Nánási Portéka, mint helyi védjegy a magyar programok közül egyedüliként bekerült az európai Közös Agrárpolitika (KAP) Kommunikációs Díj esélyesei, ezzel együtt a legjobb három közé – jelentette be sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere.

A hajdúnánási termékek piacra jutását, megismerését segítő marketingkampányt "A közösség/nyilvánosság felé való kommunikáció" kategóriában nevezte az EMKA Tanácsadó Kft.
2015-01-16 09:12
Ugrás a cikkhez

Újabb rangos elismerés Hajdúnánásnak

A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért adományozott miniszteri okleveleket a Belügyminisztérium december 8-án. Ennek keretében 48 önkormányzat, valamint két, önkormányzat által üzemeltetett szervezet közfoglalkoztatási programja részesült elismerésben.
2015-01-16 08:57
Ugrás a cikkhez

Bővül a térfigyelő kamerák száma Hajdúnánáson

A 2015-ös év első felében 23 kamerával bővítik a meglévő térfigyelő rendszert Hajdúnánáson - közölte Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere sajtótájékoztatón január 15-én, csütörtökön.

Polgármester úr elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a térfigyelő kamerák elavult állapotban voltak és alkatrészükhöz is alig lehetett hozzájutni. A kamerák felújítását sikerült megoldani, illetve elkezdtünk egy olyan digitalizációs programot, ahol már modern kamera-rendszert sikerült beszerezni.
2015-01-15 15:25
Ugrás a cikkhez

Pályázati felhívás

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete tehetséggondozó programot hirdet a város közigazgatási területén működő középfokú intézmény gimnáziumi képzésében továbbtanuló tehetséges diákok támogatására.

Az ösztöndíjban való részesülés feltétele:

  • 9. évfolyam I. félévére létrejött iskolarendszerű nappali tagozatos gimnáziumi képzésben tanulói jogviszony, vagy
  • hatosztályos gimnáziumi képzésben nyolcadik évfolyamon szerzett év végi bizonyítvány.

Az ösztöndíj időtartama: 10 hónap

Az ösztöndíj tervezett mértéke: minimum 5.000,- Bocskai Korona/hó

A tehetséggondozó programban részt vevő tanuló az ösztöndíj összegén kívül évente egy alkalommal utólagosan biztosított 10.000,- Ft összegű támogatás, hátránykompenzáció megállapítására jogosult, a szülő – tankönyvvásárlás vagy nyelvvizsgadíj kifizetését igazoló – írásbeli igénylését követően, amennyiben

a)      rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy
b)      a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200 %-t.

Az ösztöndíjra pályázni lehet a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola és Kollégiumnál (a továbbiakban: Gimnázium), illetve Hajdúnánás város honlapján hozzáférhető pályázati űrlapon.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29