Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük János, Pál nevű látogatóinkat!
2016. júnuis 26.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumHajdúnánás Városi Önkormányzat
       p o l g á r m e s t e r é t ő l       

Száma: 10355-1/2016.
M E G H Í V Ó

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülését a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. § alapján

2016. JÚNIUS 30-ÁN – CSÜTÖRTÖK – DE. 8,30 ÓRAI

kezdettel a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermébe  összehívom.


Tovább

Befektetőbarát település lett Hajdúnánás

Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programja, a zárórendezvényen 34 település vette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet június 16-án, csütörtökön Budapesten.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kiemelte: 2015 a külgazdasági rekordok éve is volt, Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján.


Tovább

Egyetemi partneriskola lett a hajdúnánási gimnázium

 

A megtisztelő címet tanúsító táblát június 7-én a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium dísztermében ünnepélyes keretek között vehette át Gömöri József igazgató Maticsák Sándortól a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatójától.


Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény  pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanulók számára az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére

Tovább >>>Pedagógusait köszöntötte Hajdúnánás

Ünnepélyes keretek között vehették át a Polgármesteri Elismerő Okleveleket a hajdúnánási pedagógusok június 6-án, hétfőn a Pedagógusnap alkalmából.

A pedagógus nap igazi globális ünnep, annak ellenére, hogy országonként eltérő időpontokban ünneplik meg. Hazánkban június első vasárnapján, Törökországban novemberben, az USA-ban május hónapban, Kínában szeptemberben. Van olyan ország, ahol a pedagógusok köszöntése egyben munkaszüneti nap is.


TovábbSzólláth Tibor: Közös összefogással tudunk egy szebb élhetőbb Hajdúnánást biztosítani utódaink számára!

 

2010 óta a Református templom szomszédságában, méltó helyen emlékezhetünk a trianoni eseményekre, illetve kifejezhetjük összetartozásunkat magyar testvéreink iránt határon innen és túl. Június 4-én is sor került a Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésére.


Tovább

Az önrendelkező Hajdúnánás

 

Hajdúnánáson a közfoglalkoztatási program ma ismert formája öt évvel ezelőtt indult útjára. Ez alatt az idő alatt a város közössége számtalan eredményt ért el, kézzel fogható fejlesztések valósultak meg a hajdúnánásiak keze által. A mögöttünk álló öt évben a közfoglalkozatási program komoly változást hozott a településünk életében.


Tovább

A hajdúnánási logika

Hajdúnánás 2010-ben ugyanolyan lehetőségekkel indult, mint sok másik település az országban. A hajdúsági kisváros megmutatta, milyen utat járhat be egy település, ha a saját erőforrásait és a külső támogatásokat, lehetőségeket átgondoltan használja fel. Megmutatta, hogyan lehet a múlt értékeit megőrizve és átörökítve alkalmazkodni a modern kihívásokhoz, legyenek azok fogyasztói igények, vagy munkahelyteremtés, mindezt nem mások utánzásával, pillanatnyi divatokhullámoknak engedelmeskedve, hanem önálló gondolkodással, innovációval, együttműködéssel. 


Tovább

Magyar hőseinkre emlékeztünk


Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Hajdúnánáson is koszorúkat helyeztek el a Hősök Emlékművénél a nemzeti hőseink előtt tisztelegvén.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52