Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Rozália, Róza nevű látogatóinkat!
2015. szeptember 04.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumKOMPOSZT SZÉPSÉGVERSENY

Felhívásunkra várjuk a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működési területéről mindazon családok, háztartások jelentkezését, akik az otthon keletkező zöldhulladékukat házilag komposztálják és meg vannak elégedve munkájukkal.

A nevezés kapcsán kérjük töltse fel a https://www.facebook.com/hazikomposzt oldalra otthoni komposztjának fotóját és néhány soros leírását – vagy magának a komposztálás valamilyen mozzanatának, de akár a kész komposztra kiültetett növényeket ábrázoló felvételét is megküldheti -, valamint egyéb adatait. Ezekről a megadott facebook oldalon talál bővebb felvilágosítást!

A szeptember 20-ig legtöbb szavazatot összegyűjtő komposztgazdák értékes tárgyjutalomban részesülnek! Fődíj egy komposztáláshoz szükséges eszközöket tartalmazó egységcsomag.

A házi komposztálás az egyik leghatékonyabb módja az otthon keletkező hulladék megelőzésének. Legyen büszke rá, hogy környezetbarát és ossza meg fotóját!

HHG Nonprofit Kft.Harmadjára is „Eurázsia távlövő bajnoka” lett Mónus József

Törökország Biga városában a makedón Nagy Sándor perzsák felett aratott győzelmének csatatere körzetében rendezték a Hagyományos Íjászok VI. EURÁZSIAI bajnokságát, augusztus 7-9 között.

A Plutarkhosz által is leírt csata emlékének megfelelve lovas és talpasíjász versenyszámokat is tartottak, 20 ország csapatának részvételével. Mónus József idén már harmadszor aratott győzelmet és lett Eurázsia Bajnoka, ezúttal az 50 font erőre korlátozott távlövő íjak kategóriájában 395 métert lőtt.


Tovább

Magyar, portugál és román győzelmek a strandröplabda Eötvös Kupán

Pénteken délután befejeződött az Eötvös Kupa strandröplabda válfaja is. A szintén önálló olimpiai sportág strandröplabda népszerűségét mutatja, hogy az idén másodízben megrendezett tornán már összesen hét nemzet játékosai küzdöttek a minél jobb helyezésekért, a dicsőségért és a számos ajándékért.

Hajdúnánáson öt női kategóriában (U14, U16, U18, U20 és felnőtt) finn, magyar, nigériai, román és szlovák; Hajdúböszörményben három férfi kategóriában (U16, U20 és felnőtt) afgán, magyar, román és portugál játékosok léptek homokra.


Tovább

VII. Hazaváró ünnep Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a „Szépen Emberül!” Alapítvány a Szent István napi rendezvények részeként idén hetedik alkalommal szervezte meg a Hazaváró Ünnepet augusztus 19-én és 20-án.

Idén a Szent István napi rendezvények részeként hetedik alkalommal szervezte meg a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a „Szépen Emberül!” Alapítvány a Hazaváró Ünnepet, mely azokat a nánásiakat szólítja, s hívja meg, akiket bár szülővárosuktól távol sodort az élet, mégis szívesen látogatnak haza Hajdúnánásra, s találkoznak hozzátartozóikkal, rokonaikkal, barátaikkal.


Tovább

Ismét Nemzetközi Strandröplabda torna a Hajdúnánási Gyógyfürdőben

Tegnapi sajtótájékoztató keretében jelentette be Csiszár Imre, Hajdúnánás város alpolgármestere és Szombathy András, a Megyei Röplabda Szövetség Elnöke, hogy a XIX. Eötvös Kupa, Nemzetközi Strandröplabda torna versenye augusztus 21-én, pénteken a Hajdúnánási Gyógyfürdőben kerül megrendezésre. 


Tovább

A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!

Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar...az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és - amennyire lehet - kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait.

Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására van szükség. Magyarország összes felszíni és felszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata jelenleg folyik és 2015. december 22-ig készül el.

A www.vizeink.hu honlapon követhetik nyomon és véleményezhetik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek országos, illetve a Duna, a Tisza, a Dráva és a Balaton vízgyűjtőkre vonatkozó fejezeteit.

Tovább

Puskalövés, ágyúszó, kardcsengés: ismét megelevenítették Bocskai korát Hajdúnánáson

Középkori harc és tábori mulatozással, fáklyás felvonulással, hárem hölgyekkel, játszóházzal várták a hajdúk a világtalálkozóra látogatókat július 31. és augusztus 2. között.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoztak július 31-augusztus 2. között. Az elmúlt hétvégén minden érdeklődő bepillantást nyerhetett a középkori világba, aki kilátogatott a második Hajdúk Világtalálkozójára a városi gyógyfürdőbe.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38