Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lehel, Özséb nevű látogatóinkat!
2015. augusztus 02.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumCsatazaj és vigalom: Színes programok az II. Hajdúk Világtalálkozóján

Határon innen és túl, a nagy hajdúvárosok mellett a mai Hajdú-Bihar megyében található „kishajdú települések”, a Nyugat-Dunántúl és az erdélyi Partium területén is találunk olyan településeket, amelyeknek valamilyen kötődése van a hajdú identitáshoz, helyi öntudatukban és írott történelmükben őrzik a hajdú múltat.

A hajdúk 2015-ben ismét Hajdúnánáson találkoznak július 31-augusztus 2. között, hiszen a tavalyi 4 nap programjai több ezer embert mozgattak meg.


Tovább

Mónus József megint a legmagasabbra emelhette a magyar zászlót

A hétvégén, július 25-26-án rendezték a IV. Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokságot Törökország Amasya/Gümüshaciköy városában, 432 nevezővel.

Mónus József megismételve korábbi sikerét pontosan 467 méteres eredménnyel nyerte a korlátlan erejű íjak kategóriáját, ezúttal jelentős ellenszélben, 62 méterrel megelőzve a mezőnyt – tájékoztatott a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.


Tovább

Idén is lesz nyári gyermekétkeztetés és napközi Hajdúnánáson

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat idén is megszervezi a szociálisan rászoruló gyermekeknek az ingyenes nyári étkeztetést, valamint a nyári napközit. Az önkormányzat június és augusztus között biztosítja az egyszeri meleg ételt azoknak a gyerekeknek, akik gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat fontos feladatának tartja gondoskodni azon rászoruló gyermekekről, akiknek családja nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megoldani nyári étkeztetésüket, felügyeletüket.


Tovább

Igazgatási szünet a Városházán

Tájékoztatom Hajdúnánás város lakosságát, hogy Hajdúnánás Városi önkormányzat Képviselő-testülete a 224/2015. (VI. 25.) számú Képviselő-testületi Határozatával igazgatási szünetet rendelt el 2015. július 27-től 2015. augusztus 8-ig.

Az igazgatási szünet a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal munkarendjét érinti.

A szünet időtartama alatt a Hivatalban a sürgős, azonnali beavatkozást igénylő ügyek intézésére ügyelet működik, a zavartalan ügymenet és folyamatos feladatellátás a halaszthatatlan döntést igénylő eljárásokban biztosított.

Kérjük ügyfeleinket, hogy az igazgatási szünet idején esedékes hatósági eljárás indítása, ügyeik intézése során vegyék figyelembe az igazgatási szünet időtartamát.

Megértésüket köszönjük!

Dr. Kiss Imre
jegyzőX. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Idén is megnyitotta kapuit a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. közös szervezésében a Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor több mint 30 művész részvételével.

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász és fotóművész együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül teremti meg azokat az alkotásokat, melyeken városunk értékeit, kincseit jelenítik meg.


Tovább


 A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. pályázatot hirdet díjbeszedői munkakör betöltésére.

Munkakör betöltésének kezdő időpontja: 2015.08.01.
Munkavégzés helye: 4080 Hajdúnánás Kossuth utca 22.

Pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság
  • büntetlen előélet (erkölcsi bizonyítvánnyal történő igazolás)
  • érettségi
  • számítógépes alapismeret (Windows, Word, Excel, Internet)
  • előny: ügyfélkezelésben szerzett jártasság

Pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • Önéletrajz (fénykép mellékelésével)
  • végzettséget igazoló dokumentumok másolata

Pályázat benyújtásának módja és helye:

Személyesen a Hépszolg Kft. titkárságán, a Kossuth utca 22. szám alá kell leadni.

Pályázat benyújtásának határideje: 2015. 07. 27.Tanyafejlesztés 2015 - Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Július 15-től újra lehet pályázni tanyafejlesztési támogatásra. Idén ötödik alkalommal hirdette meg a szaktárca a Tanyafejlesztési Programot, amelynek idei keretösszege 1,4 milliárd forint.

A Tanyafejlesztési Programot a tanyai gazdálkodás megújítására, a tanyák sajátos értékeinek megőrzésére és a tanyai életmód hátrányainak csökkentésére hirdetik meg. Hat alföldi megyéből, illetve Pest megye déli járásaiból lehet pályázatot benyújtani, a program több mint hétszáz települést érint.


Tovább

Emléktáblát avattak Nagy Norbert emlékére

A Fürdő utcán megújult sporttelep bejáratának névadó ünnepségére és a Nagy Norbert emléktábla avatására került sor 2015. július 11-én, szombaton a délutáni órákban.  

Kellemes nyári napon avatták fel 2015. július 11-én a Nagy Norbert válogatott labdarúgó tiszteletére állított emléktáblát. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat támogatásával létrejött mű Babusa János szobrászművész alkotása, amely a Nagy Norbert Sportközpont bejárati falára került.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38