Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Lenke, Borisz nevű látogatóinkat!
2016. július 23.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum


Igazgatási szünet a Városházán

Tájékoztatom Hajdúnánás város lakosságát, hogy Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 197/2016. (VI. 30.) számú Képviselő-testületi Határozatával igazgatási szünetet rendelt el 2016. július 25-től 2016. augusztus 7-ig.

Az igazgatási szünet a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal munkarendjét érinti.

Az igazgatási szünet alatt az ügyintézés szünetel!

Tovább >>>
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KÁNIKULA IDEJÉRE

Általános tudnivalók

Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra
(18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.


Tovább

A Hajdúk Világtalálkozójának kabalája továbbra is várja a név ötleteket

 

Már napok óta lázas munka folyik a Hajdúnánási Önkormányzat Kabinetében, hiszen azon túl, hogy egy új, tüneményes kabalával bővült a Hajdúk Világtalálkozója, frappáns, találó nevet is találni kell számára.


Tovább

Ingyenesen kaphatnak bárányhimlő elleni védőoltást a hajdúnánási gyermekek

Az önkormányzat képviselő testülete úgy határozott, hogy felveszi egészségügyi programjába a fertőző betegség elleni védőoltás támogatását, így az érintett családok, ha igénylik, teljesen ingyen juthatnak hozzá a védettséget adó vakcinához, melynek piaci ára mintegy 20 ezer forintba kerülne. A lehetőségről a védőnők és a gyerekorvosok adnak bővebb felvilágosítást a szülők részére.


Tovább

Elismeréseket vettek át az egészségügyben dolgozók

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre került hajdúnánási Semmelweis-napi ünnepségen kilencen részesültek elismerésben kiemelkedő szakmai teljesítményükért. 

Joggal mondhatjuk, hogy minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. 


Tovább

Befektetőbarát település lett Hajdúnánás

Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programja, a zárórendezvényen 34 település vette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet június 16-án, csütörtökön Budapesten.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kiemelte: 2015 a külgazdasági rekordok éve is volt, Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján.


Tovább

Egyetemi partneriskola lett a hajdúnánási gimnázium

 

A megtisztelő címet tanúsító táblát június 7-én a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium dísztermében ünnepélyes keretek között vehette át Gömöri József igazgató Maticsák Sándortól a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatójától.


Tovább

Pedagógusait köszöntötte Hajdúnánás

Ünnepélyes keretek között vehették át a Polgármesteri Elismerő Okleveleket a hajdúnánási pedagógusok június 6-án, hétfőn a Pedagógusnap alkalmából.

A pedagógus nap igazi globális ünnep, annak ellenére, hogy országonként eltérő időpontokban ünneplik meg. Hazánkban június első vasárnapján, Törökországban novemberben, az USA-ban május hónapban, Kínában szeptemberben. Van olyan ország, ahol a pedagógusok köszöntése egyben munkaszüneti nap is.


Tovább

Szólláth Tibor: Közös összefogással tudunk egy szebb élhetőbb Hajdúnánást biztosítani utódaink számára!

 

2010 óta a Református templom szomszédságában, méltó helyen emlékezhetünk a trianoni eseményekre, illetve kifejezhetjük összetartozásunkat magyar testvéreink iránt határon innen és túl. Június 4-én is sor került a Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésére.


Tovább

Az önrendelkező Hajdúnánás

 

Hajdúnánáson a közfoglalkoztatási program ma ismert formája öt évvel ezelőtt indult útjára. Ez alatt az idő alatt a város közössége számtalan eredményt ért el, kézzel fogható fejlesztések valósultak meg a hajdúnánásiak keze által. A mögöttünk álló öt évben a közfoglalkozatási program komoly változást hozott a településünk életében.


Tovább

A hajdúnánási logika

Hajdúnánás 2010-ben ugyanolyan lehetőségekkel indult, mint sok másik település az országban. A hajdúsági kisváros megmutatta, milyen utat járhat be egy település, ha a saját erőforrásait és a külső támogatásokat, lehetőségeket átgondoltan használja fel. Megmutatta, hogyan lehet a múlt értékeit megőrizve és átörökítve alkalmazkodni a modern kihívásokhoz, legyenek azok fogyasztói igények, vagy munkahelyteremtés, mindezt nem mások utánzásával, pillanatnyi divatokhullámoknak engedelmeskedve, hanem önálló gondolkodással, innovációval, együttműködéssel. 


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52