Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Gedeon nevű látogatóinkat!
2015. október 10.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

Épületenergetikai fejlesztés a Városi Rendelőintézetben

Településünkön az egészségügyi ellátásnak helyet biztosító Városi Rendelő 1973-ban épült, mely ingatlan állaga mára már szemmel láthatóan erősen leromlott. Azért, hogy a betegek ellátásához és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkájához a kor követelményeinek megfelelő körülményeket biztosítsunk, városunk önkormányzata prioritásként fogalmazta meg és kezelte a rendelő felújításának kérdését.


Tovább

Befejeződött a Fürdő utcai beruházás városunkban

444,563 millió forint támogatási összegből befejeződött az ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0014 azonosító számú, „Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” című projekt keretében a Fürdő utcai beruházás Hajdúnánáson, melyet a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. konzorciumban valósított meg.

A projekt keretében a Hajdúnánási Gyógyfürdő közvetlen környezetének teljes körű fejlesztése történt meg. Az új arculat kialakítása során buszöböl, nonprofit szolgáltatóház, sporttelep gyalogos főbejárat és gazdasági szolgáltató épület került kialakításra.


Tovább

Idén is lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat ismét kiírja pályázatát a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra. A 2000-ben útjára indult Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer, egy pénzbeli szociális juttatás, amelynek célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.


Tovább

Hajdúnánási Bibliás Krónika

Könyvbemutatóra várták az érdeklődőket szeptember 26-án szombat délután, amelynek keretében a bibliakutató-lelkész, irodalmár Dr. Ötvös László ismertette a „Hajdúnánási Bibliás Krónika - História • Eklézsia • Poétika” című múlt évben megjelent könyvét a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium tornatermében.


Tovább

A 13 aradi vértanúra emlékezett Hajdúnánás

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartottak október 6-án az aradi vértanúk emléknapján.

166 évvel ezelőtt 1849. október 6-án érte el tetőpontját az 1848–1849-es szabadságharc megtorlása. Aradon ezen a napon végeztek ki tizenhárom honvédtisztet, valamint Pesten gróf Batthyány Lajost, az első felelős miniszterelnököt.


Tovább

Idősek Világnapja - Verőfényes ősz

Városunk szép korú lakosait köszöntöttük október 3-án délután a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében.

Október 3-án tartotta az Idősek Világnapja alkalmából a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ ünnepélyes köszöntőjét „Verőfényes ősz” címmel.


Tovább

Nánás is kínálta portékáit a Hadházi Káposztás Napokon

Idén szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg a sok éve nagy népszerűségnek örvendő Hajdúhadházi Káposztás Napokat, melyen Hajdúnánás is bemutatta portékáit.

A háromnapos fesztivál középpontjában gasztronómiai és kulturális események álltak és nem utolsó sorban a káposztás ételek.


Tovább

"A" típusú pályázati kiírás

"B" típusú pályázati kiírásFelhívás az aktuális mezei pocok fertőzöttség felmérésére

Tavaly az országban az utóbbi évek legjelentősebb mezei pocok (Microtus arvalis) gradációja alakult ki. A 2014. évi rendkívüli károsítás nyomán a növény- és talajvédelmi hatóság idén is fokozott figyelemmel kíséri a mezei pocok fertőzöttség alakulását.

Bár a kártevő számára kedvező téli időjárás mellett a populációk jól teleltek, több tényező hatására a gradáció összeomlott az első félév végére. Noha a rágcsálók augusztus végén sem okoztak gondot a megyék zömében, helyenként nőtt a lakott járatok száma, elsősorban pillangósokban és ruderálián. A kialakult helyzet miatt Fejér megyében védekezési felhívást tettek közzé, s lucernában és gyümölcsösben védekezésre is sor került. A megfigyelések szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Veszprém megyében gócosan szintén nőtt a kártevő egyedszáma tarlókon, ültetvényekben, napraforgóban és kukoricában.

A növényvédelmi hatóság ezért az alábbiakra hívja fel a figyelmet:


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41