Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Mihály nevű látogatóinkat!
2016. szeptember 29.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumÚj háziorvos - új körzet október elsejétől

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete új háziorvosi körzet indítását határozta el, amelynek működtetésére Dr. Ivánka Ildikóval kötött szerződést. Az újonnan indított VIII. számú felnőtt háziorvosi körzet október 1-től kezdi meg működését.  
Az I. világháború színterei a Városháza épületében

100 év - 4 nemzedék. A Kováts család több mint száz esztendeje örökíti meg a fények játékát Székelyudvarhelyen és Székelyföldön. Szeptember 16-tól páratlan kiállítást tekinthet meg az érdeklődő a Városháza emeleti aulájában több héten keresztül, amely egy 100 évvel ezelőtti világba repíti vissza a látogatót.


Tovább

Gyermekkerti okos baglyok - azaz tehetségfejlesztés az óvodában

Az elmúlt nevelési évben a Gyermekkert Óvodában (Dorogi utca) a gyerekek iskolára való még hatékonyabb felkészítéséhez elkezdtük az 5-6 évesek tehetségsegítését. Ennek során nem zseniket azonosítunk, még csak nem is tehetségeket, csupán nyiladozó tehetségcsirákat. Kiválasztottuk a gyerek átlagosnál lényegesen jobb adottságait, megfigyeltük az érdeklődési körüket, és hogy ebből adódóan mivel tudnak kitartóan, hosszú ideig foglalkozni.


Tovább

Idén is tanulni kell! : Tanévnyitó ünnepség a Berettyóújfalui SzC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában

Szeptember elsején reggel nyolc órától a Berettyóújfalui  SzC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában is megtartották a tanévnyitó ünnepséget. A megnyitó színvonalát növelték Kántor Magdolna , Csiszár Nikolett 10/A osztályos tanulók , valamint Gencsi Zsuzsanna és Dallos – Nagy Anikó 11/D osztályos diákok előadásai.


Tovább

Szezonzárás a nánási gyógyfürdőben

Véget ért idén is a strandszezon s bár bővelkedtünk hosszú forró nyári napokban azért be-beköszöntött minden strandozók rémálma, az esős hétvége is. Juhász István a Hajdúnánási Gyógyfürdő vezetője kérésünkre készséggel adott felvilágosítást, és értékelte az idei nyarat a 2015. esztendő nyárvégéhez viszonyítva. A kérdések közt kitértem többek között arra is, hogy miként érintette a strandolni vágyókat a jegyáremelés, hiszen véleményem szerint a nánási ember elég érzékeny – főleg az árakat illetően.


Tovább

Tanévnyitó a gimnáziumban

A főtéri templom harangjai augusztus utolsó napjának verőfényes délutánján tanévnyitóra hívogatták a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium tanárait, diákjait és az érintett szülőket.

Tovább

Nem – vagy igen : Biztonság vagy káosz

Október 2-án egy olyan kérdésben kérik ki véleményünket, teszik fel a kérdést, amely gyermekeink, unokáink jövőjét is meghatározhatja. Védekezés a kényszer betelepítés ellen. Befogadni, továbbküldeni, visszatoloncolni, problémát megoldani, itt vagy a kiinduló országban. Avagy pedig a már itt lévőket szétosztani az Unió határain belül, annak minden kockázatával.


Tovább

Ígértem, és megírtam: Nyári élmények, a  Görögkatolikus nevelőszülői hálózatból

Sajnos, eltelt ez a nyár is. Sok szép emléket őrzünk róla, melyekre érdemes néhány gondolat erejéig visszatekinteni:


Tovább„UNICEF Gyerekbarát Település” lett Hajdúnánás

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány idén tavasszal is pályázatot hirdetett a települési önkormányzatok számára. Az „UNICEF Gyerekbarát Település” címet és a program megvalósítására szolgáló 2 millió forint támogatást, 21 önkormányzat pályázata közül, szoros versenyben, a független szakértőkből és a program 18 éves Fiatal Nagykövetéből álló Értékelő Bizottság döntése nyomán Hajdúnánás, Alsómocsolád és Bordány települések nyerték el. A program együttműködő partnere az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


Tovább

Székely Menekültek Emléknapja Hajdúnánáson

Az 1916-os román betörés miatt Magyarország védtelenül álló keleti vármegyéiből 20 ezer székely menekült a Hajdúság területére. A centenáriumon többnapos programsorozattal emlékeztek Hajdúnánáson az eseményre szeptember 16. és 18. között.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55