Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Dorottya, Dóra nevű látogatóinkat!
2016. február 06.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

„Íjaimmal harcolva a múlt tiszteletéért”

2016. január 28-án nyílt meg Mónus József világ-és Európa-bajnok tradicionális távlövő íjász kiállítása a Városháza emeleti aulájában, amely bemutatja az elmúlt közel tíz esztendő eredményeinek termését. A 167 darabos páratlan kiállítást így, együtt először láthatja a nagyérdemű közönség.


Tovább

XVI. Doni Hősök Emléktúra

A Magyar Tartalékosok Szövetsége január 28-30. között 16. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúra elnevezésű katonai jellegű kulturális és sportrendezvényt, az 1943. januári Don menti csatákban elesett, megsebesült és a csatákat túlélő hősök és áldozatok, valamint egyúttal a II. világháborúban életüket vesztett katonai és polgári személyek emlékére. A túra utolsó állomáspontja Hajdúnánás volt. 


Tovább

Holocaust Áldozatainak Emléknapja

Mint minden évben idén is virágok és mécsesek elhelyezésével tisztelgett városunk január 27-én az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 71. évfordulóján azokra a Hajdúnánásról elhurcolt zsidó családokra, akik a II. világháború idején a holokauszt áldozataivá válták. A megemlékezésre az egykori hajdúnánási zsinagóga, később a környékén kialakított gettó helyén került sor, az áldozatok emléktáblájánál a Mártírok útján.


Tovább

Az összefogás ereje

2015. december 5-én IV. alkalommal került megszervezésre a Hajdúnánási Jótékonysági Városbál, melynek bevétele ez alkalommal a Szórvány-program finanszírozására került felajánlásra.


Tovább

Hajdúnánás is ünnepelte a magyar kultúra napját

Kiállítás és színházi est is várta az érdeklődőket a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, pénteken.

A magyar kultúrát idén 27. éve ünnepeljük minden év január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
Ez a nap ad lehetőséget arra, hogy megálljunk egy pillanatra, s felhívjuk a figyelmet azokra a kulturális, művészeti értékeinkre, eredményeinkre, melyeket az évszázadok alatt sikerült megőriznünk és ezzel együtt továbbadnunk a következő generációk számára.


Tovább

Új év, új értékek – Újabb hajdúnánási kincseket vettek fel a megyei értéktárba

Mostantól a Bocskai-korona hasonmás, a Bocskai korona, mint helyi fizetőeszköz, a hajdúnánási gyógyvíz, a hajdúnánási szalmafeldolgozás, mint tradicionális háziipari tevékenység, és a Hajdúnánási Városháza mellett Hódos Imre életműve, birkózásban elért csúcsteljesítménye és Hajdúnánás településszerkezete is ott van a megye különleges megbecsülést élvező értékeinek tárházában - erről döntött legutóbbi ülésén a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár.


TovábbIV. Hajdúnánási Jótékonysági Városbál

2012-ben indult útjára, hagyományteremtő szándékkal a Hajdúnánási Városbál, amelynek idén sem volt más célja, mint az önzetlen támogatás.

Ebben az esztendőben december 5-én nyitotta meg kapuit, az immár IV. alkalommal megrendezett Hajdúnánási Jótékonysági Városbál. Ezt az eseményt a város igen fontos társadalmi törekvésnek tartja.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46