Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Máté, Mirella nevű látogatóinkat!
2017. szeptember 21.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumNánási Portéka Piac: A vásárlás egy új dimenziója

Online piac nyílt Hajdúnánáson, ami azt jelenti, hogy mostantól kényelmesebben, gyorsabban, és anélkül vásárolhatunk, hogy le kellene cserélnünk utcai ruhára a kedvenc otthoni bemelegítőnket, vagy fel kellene állnunk kényelmes kanapénkról.

Jól hangzik, nem igaz?


Tovább

Városfejlesztés, tudatos építkezés: Közmeghallgatás 2017.

Idén február 8-án tartotta Hajdúnánás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hagyományos közmeghallgatást a 2017. évi költségvetéssel kapcsolatban.

Szokásos év eleji, a város 2017. évi költségvetésével kapcsolatos, törvény által előírt közmeghallgatását tartotta február nyolcadikán Hajdúnánás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a művelődési központ színháztermében.


Tovább

Kimagasló szereplés Pozsonyban a foci tornán

Nem várt meghívásnak tehetett eleget a Nánási Focisuli Egyesület – továbbiakban NFSE–U12-es utánpótlás csapata a napokban. Pozsonyba kaptak ugyanis meghívást egy nemzetközi tornára. Mivel a Debreceni Olasz Focisuli más irányú elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a csupa első osztályú csapatok harcában, így átadta a stafétát a nánásiaknak. Az NFSE 2005-ben született lurkói azonban igencsak meghálálták a bizalmat, hiszen a 6 csapatból a második helyezést érték el. S hogy milyen hat csapatból azt Bohács Ferenc edzőtől kérdeztük meg.


Tovább

A Kukás guru a Nemzetiben

Tizenkilenc megye amatőr színjátszó társulatai január 28–29-én léptek nyilvánosság elé előadásaikkal a II. Pajtaszínházi Szemlén a Nemzeti Színház stúdiószínpadain.

Nekünk, Naná színházasoknak s remélem sok hajdúnánási embernek is felemelő érzés csak a címet is elolvasni, pláne hogy már  másodjára  játsszák  az  ország  első színházában Marth P. Ildikó Kukás guru című darabját.


Tovább

Kicsi a bors…

Oly sokszor hallottuk már „mindenki tehetséges valamiben”. Pedagógusként magam is azok táborához tartozom, akik teljes meggyőződéssel helyeslően fogadják ezt a mondatot, amelyet munkám vezérfonalaként az elmúlt 2 évtizedben követtem. Pályafutásom során több tehetséges gyerekkel volt szerencsém sportsikereket elérni, mégis elmondhatatlan érzés számomra egy-egy újabb tehetség felbukkanása.


Tovább

Arcképek a Magyar Kultúra Napjára


Január 22-éhez, a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Városi Könyvtárban Több látványos gyarapodás is történt. A névadóra, Móricz Pálra emlékezve egy emlékfal és emléksarok idézi meg jeles írónk munkásságát. Ez amolyan tisztelgés a hajdúk írója előtt. A modern hangvételű könyvtár épületben egy kis barátságos sziget, amely bútorzatával, az ott elhelyezett fotográfiákkal a száz esztendővel ezelőtti világot idézi meg.


Tovább

Újabb szellemi kincsesbánya a Városi Könyvtár tulajdonában

A debreceni Déri Múzeum jóvoltából eddig jószerével ismeretlen dokumentumgyűjtemény érkezett hozzánk január 30-án. Intézményünk névadójáról; „a legmagyarabb világú írónk”-ról, Móricz Pálról van szó, akinek írói munkásságát szinte teljesen felöleli ez a közel 600 tételből álló gyűjtemény.

Az anyagot 1960 óta őrzi a megyei múzeum, melynek összeállítója dr. Sőregi János (1892–1982) egykori múzeumigazgató volt.


Tovább

Tiéd a színpad

Az idei tanév tehetséggondozó szakkörei között indult el a Bocskai István Általános Iskola Polgári úti Intézményegységben a Színjátszó szakkör Jeles Éva vezetésével, nevük: Tiéd a színpad.

A gyerekek kezdetben – nem sejtve, mi is vár itt rájuk, kicsit bátortalanul jelentkeztek, ill. vettek részt a színjátszás rejtelmeit és szépségeit rejtő szakkör munkájában, ám ez a hónapok során megváltozott – pozitívan.


Tovább

Mi érted élünk!

Ilyenkor, év elején számot vetnek az egyesületek, vállalkozások, civil szervezetek is az előző év élményeivel, eseményeivel, tervezgetnek az új évre, s ezekről szívesen mesélgetnek lapunknak, még azok is, akikre nem jellemző a nagy hírverés.

Az elsősorban születésüktől fogva sérült vagy valamilyen fogyatékossággal élő gyermekek életét, programjait szervezni nem egyszerű feladat, hiszen a szülőknek is erőt próbáló feladat helyt állni a gyerekük nevelésében, életük egyszerűbbé, elviselhetőbbé tételében, elboldogulni a jog- és az egészségügy útvesztőiben.


Tovább

Sikeres évet zárt az Agroszoltek Kft.

Hajdúnánás mezőgazdasági életében jelentős szereppel van jelen az Agroszoltek Kft., amely közel félszáz család megélhetését biztosítja. Ennek feltétele természetesen az, hogy gazdasági tevékenységüket eredményesen elvégezzék. A 2016-os esztendő mérlegéről beszélgettünk Péter Imrével, a Kft. ügyvezetőjével.

Minden év eleje a számvetés időszaka is. Hogy sikerült teljesíteni a 2016-os év terveit?


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81