Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Menyhért, Mirjam nevű látogatóinkat!
2014. augusztus 22.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2013-12-16 12:00
Ugrás a cikkhez

Emléktábla avatás és könyvbemutató

A városnapi programok részeként emléktáblát lepleztek le Hajdúnánáson december 11-én szerda este, míg a könyvtárban a 2014-es Nánási Kalendárium bemutatására került sor.

A Bethlen Gábor körút egyik társasház falán elhelyezett emléktábla, Bethlen Gábor fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából készült el.
2013-12-16 10:50

Kőrösi Csoma Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
beiskolázási tájékoztatója
2013-12-11 07:48
Ugrás a cikkhez

Átadták a Kasza utcai óvoda felújított épületét

Hajdúnánás Városi Önkormányzat által a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott projekt keretében több, mint 30 millió forintos állami támogatással befejeződött a Kasza utcai óvoda intézményegység épületének energetikai felújítása.

A „Hajdúnánási Óvoda 8. sz. Óvoda intézményegység épületenergetikai felújítása” című projekt zárásaként ünnepélyes épület átadásra került sor 2013. december 5-én, csütörtökön.
2013-12-09 10:05
Ugrás a cikkhez

Kigyúlt az első adventi gyertya

December elsejével elkezdődött az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka.

Az év utolsó hónapján kézműves foglalkozásokkal vette kezdetét a Bocskai Filmszínházban a karácsonyra való készülődés, ahol a kicsik és nagyok egyaránt karácsonyi szalmákat, nemezdíszeket, adventi koszorúkat és asztaldíszeket készítettek.
2013-12-07 09:37
Ugrás a cikkhez

Szociális munka napja Hajdúnánáson

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a Bocskai Filmszínházban 2013. november 29-én.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a Szociális Munka Napját. Nem volt ez másként Hajdúnánáson sem. Ezen a napon azok a személyek kaphattak Polgármesteri Elismerő Címet, akik kiemelkedő szakmai munkájukkal a szociális területen áldozatos és lelkiismeretes tevékenységükkel évek óta segítik a szociálisan rászorult embereket.
2013-12-05 08:51
Ugrás a cikkhez

Ünnepélyes útátadás Hajdúnánáson

Az Észak Alföldi Regionális Operatív Program keretében Hajdúnánáson csaknem 1000 méternyi hosszúságú útszakasz fejlesztésére került sor a városközpont nagy forgalmat bonyolító kiskörútján.

Emellett a településen a kormány országos útfelújítási programjának keretein belül jelenleg is folynak a munkálatok, melynek köszönhetően a város nagykörútjának 3 kilométeres szakasza is új burkolatot kap.
2013-12-04 11:47
Ugrás a cikkhez

Folytatódik a tanyafejlesztés és a szociális földprogram

Sajtótájékoztató keretében 2013. november 22-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere jelentette be, hogy településünk pályázati úton támogatást nyert el a tanyavilág környezetének rendbetételére és a jövő évi szociális földprogram finanszírozására.

A Vidékfejlesztési Minisztérium döntése értelmében városunk 1 millió forint önerő mellett mintegy 9 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A “Földutak karbantartása Hajdúnánáson” c. pályázati forrásból a dűlőutak rendbetételéhez szükséges új vontatott munkagépek szárzúzógép, dobos fűkasza, rézsűkasza és vontatott V tárcsa beszerzésére nyílik lehetőségünk.
2013-12-04 09:52
Ugrás a cikkhez

Véradóbált rendeztek Hajdúnánáson

A Magyar Vöröskereszt Hajdúnánási Területi Szervezete véradóbált rendezett november 29-én pénteken a Gyermek és Közétkeztetési Nonprofit Kft. épületében.

Már-már hagyományosnak mondható, hogy minden év végén megrendezésre kerül városunkban a Véradóbál, amellyel elsősorban véradóit tünteti ki a szervezet.
2013-11-14 15:51

Ünnepélyes alapkőletétel Hajdúnánáson

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének alapkőletétele ünnepélyes keretek között zajlott 2013. november 13-án.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és Hajdúnánás Város Önkormányzatának közreműködésével zajlott 2013. november 13-án 15 órai kezdettel a Hajdúnánási Rendőrkapitányság épülő objektumának ünnepélyes alapkőletétele.

A köszöntőt Szólláth Tibor, a település polgármestere mondta, majd Dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tartott ünnepi beszédet. A rendezvényen jelen volt  Rácz Róbert kormánymegbízott, Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok.

Államtitkár úr, Országgyűlési képviselő és Kormánymegbízott úr, valamint Hajdúnánás polgármestere együtt egy időkapszulába helyezték el a jövő nemzedékének a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság karjelzését, az alapkőletételének emléklapját és az aláíráshoz használt tollat, továbbá az építmény tervrajzi dokumentációját, a Magyar Köztársaság 2013. évben kiadott pénzérméit, a megyei lap és a helyi újság egy példányát, Zsaru magazint és a helyi fizetőeszközként használt 1000 címletű Bocskai koronát.

Az időkapszula letételét követően közösen helyezték el a kapitányság új épületének alapkövét az emléklap aláírói.

(képek a galériában megtekinthetőek, fotók: Fűz László)
2013-11-14 10:54
Ugrás a cikkhez

Hajdúnánási a Doktoranduszok Országos Szövetségének élén

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) 2013. november 8-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését Budapesten. Az ülésen az ország tizenhét doktorképző intézményéből összegyűlt képviselők megválasztották a szervezetet a következő évben irányító nyolctagú elnökséget és öttagú felügyelő bizottságot.

Csiszár Imre, a DOSZ elnöke a szervezet elmúlt évi munkáját értékelő beszámolójában elmondta, hogy sikerült a testületet újrapozícionálni, így immár egy széles körben elismert érdekképviseleti és tudományszervező funkciókat is ellátó szövetségként végezhetik munkájukat. Kiemelte a tudományos osztályok sikerét és népszerűségét: az elnök megfogalmazása szerint már rövidtávon is reális lehet, hogy a DOSZ a szakterületi szervein keresztül az ország doktoranduszainak közel felével közvetlenül is kapcsolatba kerülhet. Csiszár Imre kiemelte továbbá mindazokat a szociális jogosultságokat, amelyeket a DOSZ az EMMI illetékes államtitkárságainak támogatásával tudott elérni: a GYES és a GYED hozzáférésének módosulása nagyban növelheti a doktoranduszok gyermekvállalási kedvét.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20