Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Máté, Mirella nevű látogatóinkat!
2014. szeptember 21.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2014-02-18 15:59

"Szervezetten szertelenül"

Drog-, alkohol-, dohányzás-prevenciós módszertani kiadvány

Kiadvány megtekintése
2014-02-18 14:22
Ugrás a cikkhez

II. Hagyományos Hajdúnánási Disznótor

Immár második alkalommal került megrendezésre február 15-én a hajdúnánási disznótor a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.

Szombaton már kora hajnalban elkezdődött a program a hagyományőrző disznótorral, ahol Bistey Attila kisbíró mutatta be a disznófeldolgozás folyamatát, illetve elárulta a kisebbeknek, hogy a nagyszüleink hogyan vágták le a felhizlalt sertést és a levágott állatból milyen finomságok készülhettek az ünnepi asztalra és a hideg téli napokra.
2014-01-29 14:09
Ugrás a cikkhez

A holokauszt áldozataira emlékeztünk

A Holokauszt Áldozatainak Emléknapja alkalmából Hajdúnánás városa január 27-én megemlékezést szervezett az áldozatok emléktáblájánál a Mártírok utcán. A 2014-es megemlékezésen, azonban az egybegyűltek megrendülve vették észre, hogy az áruház épületének falán elhelyezett emléktáblát valaki megrongálta, összefirkálta.

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.
2014-01-29 09:34
Ugrás a cikkhez

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Hajdúnánás

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Az évfordulón különböző rendezvények emlékeztetnek minket évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra. Talán ezen a napon sikerül felhívni a figyelmet azokra a kulturális kincsekre, melyeket az évszázadok alatt sikerült megőriznünk és ezzel együtt továbbadni a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Január 22-e környékén nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények. Egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak megmutatni, átadni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből. Nem volt ez másként Hajdúnánáson sem.
2014-01-23 11:25
Ugrás a cikkhez

Babakötvényt a Kincstárból

2013. december 2-től vásárolható a Babakötvény a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain. Decemberben rekord nagyságú, a 2006. januártól eltelt időszak havi adatait is meghaladó összeg áramlott az új Babakötvény konstrukcióba.

Az állam által nyújtott életkezdési támogatás összege – ami jelenleg 42.500 Ft – a Magyar Államkincstár által vezetett Start letéti-számlán kerül automatikusan elhelyezésre a gyermek születését követően. A Start letéti-számlán elhelyezett életkezdési támogatás összege nem egészíthető ki további befizetésekkel, illetve kamatozása megegyezik a mindenkori infláció mértékével. A szülőknek lehetőségük van azonban arra, hogy az összeget a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain díjmentesen nyitható Start-értékpapírszámlára helyezzék át és azokat a Kincstár automatikusan kizárólag a gyermek születési évéhez igazodó Babakötvénybe fektesse be, amely infláció felett 3%-os adó-, járulék- és illetékmentes kamatot garantál a futamidő végéig. Erre a számlára a szülők, törvényes képviselők és hozzátartozók, valamint a települések önkormányzatai – korlátlanul – fizethetnek be forint összegeket.  
2014-01-22 15:21
Ugrás a cikkhez

Önkéntes felújítás a Bocskai úti bérlakásban

Hajdúnánáson összefogott egy lakóközösség és rendet tettek a házuk táján. A szociális bérlakások lakói gondoltak egy nagyot és önerőből, saját szabad idejüket nem kímélve újították fel a Bocskai út 30. szám alatt álló bérlakás lépcsőházát.

A 12 évvel ezelőtt épített bérlakásra ráfért már a belső felújítás, hiszen az évek során több helyen megrongálódott a fal állaga, repedezések és különböző foltok csúfították el lakótér belső képét. A munkálatok november hónapban kezdődtek és december végéig tartottak, melynek során a lakók az épület lépcsőházában teljes belső festést végeztek, megtörtént a lépcsőkorlátok lakkozása, az erkély korlátok újra festése, valamint néhány helyen a megrongálódott padlóburkolatok cseréjére is sor került. A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. a felhasznált fal- és zománcfestéket, illetve a lakkot a ház számára biztosította.
2014-01-22 15:14
Ugrás a cikkhez

Február végétől megszűnik Hajdúnánás város adósságállománya

Sajtótájékoztató keretében 2014. január 15-én Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere bejelentette, hogy február 28-ától városunk megszabadul további 340 millió forintos adósságától, melynek eredményeként kiegyensúlyozottabbá válik Hajdúnánás gazdálkodása.

Mint ismert, a kormány korábbi lépéseként először a megyei önkormányzatok, majd az ötezer fő alatti települések teljes adósságállományát vállalta át. Második lépésként ezt követte a 2013. első negyedévében az ötezer főnél nagyobb települések, köztük Hajdúnánás tartozásoktól történő mentesítése.
2014-01-20 12:45
Ugrás a cikkhez

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. közleménye 

FELHÍVÁS
villamos hálózatok környezetének tisztántartására 

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L. u. 41.)  

felhívja

 az ellátási területén lévő Ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természet- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat - a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.
2014-01-20 12:40

Szociális Földprogram megvalósítása Hajdúnánáson

Hajdúnánás Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett szociális földprogramok támogatására kiírt pályázaton 930 000 Ft vissza nem térítendő, 100%- os intenzitású támogatásban részesült.

A pályázat célja, hogy a szociális földprogram működtetése hozzájáruljon a területi hátrányok mérsékléséhez, a foglalkoztatási szint javításához, a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javításához. A pályázat keretében a Kertkultúra és kisállattartási alprojektbe bevont résztvevők a saját háztartás-gazdaságuk, kertkultúrájuk művelésében történő munkatapasztalat kialakításában kapnak segítséget. A kedvezményezett családok számára nyújtott mezőgazdasági javak és mezőgazdasági szaktanácsadás biztosításával egy megélhetést segítő, életminőséget és önálló egzisztenciateremtési esélyt javító, öngondoskodásra nevelő program megvalósítására nyílik lehetőség.

Tovább >>>
2014-01-15 10:55

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Debreceni Főosztálya „Hajdúnánás” településen a KSH elnöke által 2014. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez.

A felvételek Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program szerinti nyilvántartási száma és neve:

  • „1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei”
  • „1942 A lakosság utazási szokásai”
  • „2003 Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközök használatáról

Az összeírási munkát szerződéssel rendelkező, igazolvánnyal ellátott számlálóbiztosok végzik. A mintavétel reprezentatív, vagyis a címek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtjuk végre.

Tovább >>>
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22