Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük László nevű látogatóinkat!
2016. júnuis 27.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum


Megalakult az Idősügyi és a Közbiztonsági Tanács Hajdúnánáson

Alakuló ülését tartotta december elsején a Városháza kistermében az Idősügyi és a Közbiztonsági Tanács, ahol megválasztották a tanácsok elnökét, alelnökét.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete mindig is kiemelt figyelmet fordított az idősek életminőségének javítására, az életkorukból adódó problémáik megoldásához nyújtott segítségnyújtásra. Az elmúlt évek során egyre gyakrabban tapasztalható a városunkban lakó idősek körében az elmagányosodás, a társadalmi életből történő kirekesztődés.


Tovább

FIGYELEM! FELHÍVÁS!

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete, mint LEADER Helyi Akciócsoport elismeréssel rendelkező szervezet a 2015.augusztus 10-én elfogadott Vidékfejlesztési Program és a 2015.november 10-én megjelent „Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésre” felhívásra elindította a Helyi Fejlesztési Stratégiájának megírását.


Tovább

Sikeres volt a DEjárat

Egész napos gazdag programra várták a Debreceni Egyetem egykori, jelenlegi és leendő nánási hallgatóit november 27-én, pénteken.

Az idei esztendőben első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Debreceni Egyetem közös együttműködés keretében a „DEJÁRAT” – A tudás összeköt bennünket, című egész napos rendezvényt, Hajdúnánáson.


Tovább

Kigyúltak az első gyertyák az adventi koszorúkon

Hatodik éve, hogy közös készülődésre, várakozásra hívják Hajdúnánás lakóit az adventi szent időben. Ebben az esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét a karácsonyt megelőző advent időszaka, melynek részeként 15 órától rövid ünnepségen díszítették fel a főtéren felállított város karácsonyfáját.

Advent az eljövetel, a várakozás és reménykedés ideje, a Karácsonyra való előkészület időszaka. A négy gyertya a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálja. Ezen kívül a gyertya a szentháromságot is jelképezi: a teste a testet, a kanóca a szellemet, míg a lángja a lelket.


Tovább

Fórum a vidék-és gazdaságfejlesztésről

Idén második alkalommal került megrendezésre november 24-én a vidék-és gazdaságfejlesztési fórum a Városháza dísztermében, melynek fő célja, hogy megismertesse az érintettekkel a jövőbeni uniós pályázati lehetőségeket.

A Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartotta meg a Hajdú Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a Vidék-és gazdaságfejlesztési fórumát, melynek keretében a 2014-2020-as programozási időszak pályázati felhívásai és lehetőségei kerültek ismertetésre, kiemelten a helyi vállalkozások, mezőgazdasági termelők és civil szervezetek számára.


Tovább

„VERSVARÁZS”, versmondó találkozó Hajdúnánáson

A Gábor József Kulturális Alapítvány 2015. november 20-án délután 14 órakor, versmondó találkozót rendezett „Versvarázs” címmel Hajdúnánáson, a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium dísztermében.

A rendezvényen hajdúnánási-, hajdúdorogi- és hajdúböszörményi középiskolák és általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos diákjai vehettek részt és szavalhattak vak és látássérült írók és költők műveiből. Így válogathattak egy kötelező művet a fiatalok, az „Óda a fényhez” című antológiából, és szabadon választhattak, szemezgethettek a látás és látásvesztés témakörökben más kötetekből is.


Tovább

„Nem az érdekek, hanem az értékek mentén szerveződünk”

Idén november 20-22-e között két rendezvény házigazdájának szerepét vállalta városunk, amelynek részeként két szerveződés tagjai az országból és határon túlról is érkeztek Hajdúnánásra. A programok célja volt, hogy megismerjék értékeinket, épített örökségeinket és hagyományainkat, továbbá előadásokat halljanak a városfejlesztésről, városmarketingről és a közösségfejlesztésről.


Tovább

„DEjárat” – Első alkalommal Hajdúnánáson

A Debreceni Egyetem egykori, jelenlegi és leendő hajdúnánási hallgatóit várják egész napos program keretében Hajdúnánásra november 27-én, pénteken. A programot sajtótájékoztató keretén belül ismertette Dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere és Prof. Dr. Jávor András a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese.

Az idei esztendőben első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Debreceni Egyetem közös együttműködés keretében a „DEJÁRAT” – A tudás összeköt bennünket, című egész napos rendezvényt 2015. november 27-én, pénteken, Hajdúnánáson.


Tovább

Befejeződött a Szociális Gondozási Központ időskorúak gondozóházának korszerűsítése

Ünnepélyes keretek között avatták fel 2015. november 20-án a megújult Szociális Gondozási Központ időskorúak gondozóházát, amely komplex infrastrukturális fejlesztésen esett át. A projekt közel 68 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.  


Tovább

Cégér táblát avattak

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Kirendeltség tűzoltólaktanya épületén elhelyezett cégér ünnepélyes avatására került sor november 19-én.

A 19. század közepéig a magyarországi városok és mezővárosok utcáinak jellegzetes tartozékai voltak a cégérek, amelyek címerszerű jelképek voltak, azaz egyszerű módon, a mesterségre vagy a szolgáltatásra jellemző módon jelenítették meg az adott foglalkozást.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52