Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Piroska nevű látogatóinkat!
2017. január 18.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumNemzetek találkozása a jubileumi Eötvös Kupán

Befejeződött a terem-, és kezdődik a strandröplabda Eötvös Kupa. Szerdán kezdődött és pénteken ért véget Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléjének terem röplabdatornája. Ismét emelkedett a résztvevő országok száma, hiszem pályára lépett a lányoknál a máltai Swieqi Phoenix Volleyball Club, a fiúknál pedig a fehérorosz Breszt gárdája.


Tovább15 ország strandröplabdásai küzdenek az Eötvös Kupáért Hajdúnánáson

A hagyományos Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna mellett immár harmadszor rendezi meg az Eötvös DSE az Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda-tornát. A strandröplabda szintén olimpiai sportág, a világ más részeihez hasonlóan az Eötvös Kupán is rohamosan nő a strandröplabda népszerűsége és látogatottsága.


Tovább

Három a hajdú igazság - Ismét szembeszálltak a hajdúk a törökökkel

Középkori csaták, vigalom, fáklyás felvonulás, tábori mulatozás, gasztronómiai különlegességek, színházi est, népi játszóház – ezt mind átélhették azok, akik idén is ellátogattak Hajdúnánásra a Hajdúk Világtalálkozójára augusztus 5-7. között.


Tovább

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KÁNIKULA IDEJÉRE

Általános tudnivalók

Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra
(18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.


Tovább

Hajdúk, kurucok és a jó öreg fokos - konferenciabeszámoló

2016. augusztus 5-én került sor a „Falud pedig úgy építsd, hogy erődül is szolgáljon!” – Jászok, kunok, husziták, hajdúk és kurucok. Katonáskodó elemek a magyar történelemben a középkortól az újkorig címet viselő társadalom és hadtörténeti konferenciára. Nyakas Miklós plenáris előadását követően további öt történész ismertethette kapcsolódó kutatási eredményeit.


Tovább

Bezárta kapuit az idei alkotótábor

Hajdúnánás Városi Önkormányzat az idei évben július 9. és július 28. között rendezte meg a XI. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábort és a III. Hajdúnánási Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábort. Az esemény megvalósításához a Nemzeti Kulturális Alap 600.000,- Ft-os támogatással járult hozzá.


Tovább

Csataszó, betyárkodás, vigadalom:
Ismét három napig tartó hamisítatlan hajdú virtus Nánáson

A középkor hangulatát felelevenítő csatákkal, vigalommal, fáklyás felvonulással, népi játszóházzal, tábori mulatozással várják a hajdúk a világtalálkozóra kilátogatókat a hajdúnánási gyógyfürdő fesztiválterületén. Augusztus 5-én este 9-től a betyárok kezdik a vigadozást Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Nemzeti Színház előadása a „Betyárjáték” keretében.


Tovább

A Hajdúk Világtalálkozójának kabalája továbbra is várja a név ötleteket

 

Már napok óta lázas munka folyik a Hajdúnánási Önkormányzat Kabinetében, hiszen azon túl, hogy egy új, tüneményes kabalával bővült a Hajdúk Világtalálkozója, frappáns, találó nevet is találni kell számára.


Tovább

Ingyenesen kaphatnak bárányhimlő elleni védőoltást a hajdúnánási gyermekek

Az önkormányzat képviselő testülete úgy határozott, hogy felveszi egészségügyi programjába a fertőző betegség elleni védőoltás támogatását, így az érintett családok, ha igénylik, teljesen ingyen juthatnak hozzá a védettséget adó vakcinához, melynek piaci ára mintegy 20 ezer forintba kerülne. A lehetőségről a védőnők és a gyerekorvosok adnak bővebb felvilágosítást a szülők részére.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61