Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Jeromos, Médea nevű látogatóinkat!
2016. szeptember 30.
Hírek >> Aktuális hírek
ArchívumParázs vita a szociális lakások körül

Egyik oldalon a szociális érzékenység, másik oldalon a társadalmi igazságérzet.Nehéz lesz dönteni. Az biztos, hogy a helyzet fenntarthatatlan.


Tovább

Hagyományos értékek - újszerű megközelítés

Idén is folytatódik immár nyolcadik alkalommal a "Változó világ" fórumsorozat a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében. Neves előadókkal, gyakorlati példákon keresztül keresik a válaszokat a társadalmak jövőjét meghatározó kérdésekre. Az év első fórumára Hajdúnánás képviseletében Szólláth Tibor polgármester is meghívást kapott február 22-én az MTA Könyvtár és Információs Központba.


Tovább

Figyelmeztetés és emlékeztetés – A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000 nyarán elfogadott határozata rendelte el. Ez a 16. alkalom, hogy sor került a megemlékezésre - figyelmeztetőként és emlékeztetőként a korszak történéseire, valamint a tanulságok levonására.


Tovább

Idén is megrendezték a Gyermekvédelmi Tanácskozást

A Kéky Lajos Városi Művelődési Központ épületében került sor 2016. február 25-én a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde által szervezett éves gyermekvédelmi tanácskozásra.


Tovább

Hálaadással tisztelegtek Bocskai István emléke előtt

Idén tizedik alkalommal indult el a Bocskai zarándoklat Hajdúnánásról, hogy a nagyságos fejedelemhez kapcsolódó helyeken leróják kegyeletüket a nemzet egységének megteremtésén munkálkodó uralkodó emléke előtt.


Tovább

Tisztelt Lakosság!

A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (továbbiakban: Ktd.) alapján a talajterhelési díj egységdíjának mértéke 2012. február 01. napjától 1.200 Ft/m3.

A településünkön fizetendő talajterhelési díj ennek 1,5-szerese, mivel 1,5 a területérzékenységi szorzó, tehát 1.800 Ft/m3. Ezt a mértéket a 2012. február 1-jét követően elfogyasztott ivóvíz után kell fizetniük azoknak, akik a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem kötöttek rá.

A talajterhelési díj megfizetése alól mentességet kap, aki:

  • az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban, vagy időskorúak járadékában tárgyév január 1-jén részesül, s a díjfizetési időszak (naptári év) teljes egészében fennáll ezen támogatási forma,
  •  a 70. életévet tárgyév január 1-jéig betöltött egyedül élő személy.

Tovább

Tisztelt Lakosság!

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. tájékoztatót adott közre (lásd az ez alatt lévő cikket) az ingatlanhasználók részére a 60 l-es és a 80 l-es hulladékgyűjtő edényzetek igénybevételével kapcsolatban. A 60 literes edényzet választásához rendszeresített Kérelem nyomtatvány letölthető innen vagy személyesen átvehető a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Közgazdasági Iroda Adócsoportjánál.

A lakóingatlan egyedül és életvitelszerűen megvalósuló használatát tanúsító igazolás kiadása illetékköteles, melyet 3.000,-Ft illetékbélyeg formájában kell leróni a Kérelem nyomtatványon. A kérelem előterjesztésétől számított tíz napon belül a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 83.§ (3) bekezdése alapján hatósági bizonyítvány kiállítására kerül sor.


Tovább

Tájékoztató a 60 l-es és a 80 l-es hulladékgyűjtő edényzetek igénybevételéről 2016. január 01-től

Tisztelt Ingatlanhasználó!

A 385/2014. (XII.31.) Korm. rendelet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről, újabb feladatok elvégzését írja elő a hulladékgazdálkodó közszolgáltató, ill. a szolgáltatást igénybe vevő részére.

A települési hulladékgyűjtésére szolgáló gyűjtőedényzet méretére vonatkozó szabályok a Korm. rendelet alapján:

  • a természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja a Közszolgáltató, amelynek az űrmértéke a 80 litert,
  • a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja a Közszolgáltató, amelynek űrmértéke a 60 litert nem haladja meg.

Tovább

Már Hajdúnánáson is lehet állampapírt vásárolni

A Magyar Államkincstár sajtónyilvános esemény keretében nyitotta meg hajdúnánási állampapír értékesítési pontját 2016. február 17-én a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúnánási Járási Hivatalában. A Kincstár 2015. december 17-étől kezdődően 25 helyen nyit új értékesítési pontot az országban annak érdekében, hogy az állampapír vásárlást ösztönözze a lakosság körében.


Tovább

Idén is útnak indul a Bocskai zarándoklat

Mint minden évben, idén is újára indul a Bocskai István fejedelem tiszteletére szerveződött zarándoklat, melynek legtávolabbi helyszíne Gyulafehérvár, a nagyságos fejedelem nyugvóhelye.


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55