Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Hortenzia, Gergő nevű látogatóinkat!
2017. november 17.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2017-07-07 12:56:00

Családi sportnap a Napsugár Óvodában

2017. május 16.-án ismét megrendezésre került a Napsugár Óvodában a több éves múltra visszatekintő „Gólya viszi a fiát” elnevezésű családi rendezvény.

A borongós reggeli időpont ellenére szép számmal gyülekeztek az óvodába járó gyerekek és családtagjaik. Hagyományosan reggeli tornával indítottuk a napot, mely kellő képen átmozgatta, bemelegítette a kicsiket, s nagyokat egyaránt.


Ezután játékos feladatok követték egymást, mint kötélhúzó versenyek, „keresd a gyermeked”, ügyességi feladatok ejtőernyő és karika segítségével.

Miután az időjárás is nekünk kedvezett, 7 különböző állomáson szerezhettek sikerpontokat az ügyeskedő gyerekek. Kipróbálhatták az Activ Fitness képviseletében Pál-Kovács Szabolcs által bemutatott cross fitt sportos, erősítő eszközeit, hagyományos népi játékokkal tehették próbára ügyességüket (hordólovaglás, lengőteke, diótörő, mocsárjáró, gólyalábak, stb.), amit a Hajdúnánási Helytörténeti Gyűjtemény bocsátott rendelkezésünkre.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szállításban való nagy segítséget a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalnak. Kipróbálhatták még óvodásaink az „oroszlán etetést”, a labirintusból való gyors szabadulást, bepillanthattak Hamupipőke fáradtságos munkájába a lencse válogatásba, mozaikokból az óvodai csoportok jeleit készíthették el, és természetesen hatalmas népszerűségnek örvendett az arcfestés, és a csillám tetoválás is. Az ügyességi és gyorsasági feladatok végeztével, lehetőségük nyílt a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt a Nánási Portéka védjegyével ellátott különleges ízű szörpöknek, és ízletes házi lekvárjainak kóstolására. A próbák sorozata után Muzsikás Péter nagysikerű zenés interaktív műsorával varázsolta el közönségét mindenki arcára mosolyt csalva ezzel. Az eseménydús nap végére elismerésünk jeléül a gyerekek boldogan akaszthatták nyakukba az arany érmüket. Ezúton is szeretnénk megköszönni a közreműködők önzetlensegítségét, a családok lelkes szereplését, és mindenkinek, aki a mosolyával hozzájárult eme sikeres rendezvényünkhöz.

Tikászné Sebők Betti
óvodapedagógus


vissza