Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Salamon nevű látogatóinkat!
2017. október 24.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum

2017-07-21 07:58:00

Múltidéző látogatás Hajdúnánáson

Az 1950-es években két nevelőotthon működött Hajdúnánáson: A Leány – és a Fiú Nevelőotthon. Az otthonokban nevelkedett a Nagykanizsán született Vadász Katalin és testvére Vadász József. Mindketten állami gondozott növendékek voltak. Kati három évet töltött Hajdúnánáson 1965-ben került el a városból.

Jóska 1968-ban végzett a Hajdúnánási Fiúiskolában. Nyolc évig a Fiú Nevelőotthon növendéke volt.


Jóska igazgatója annak idején Tar Józsi bácsi volt, aki a következőket mondta el nekem. „Abban az időben a Fiúnevelő Otthon igazgatói munkáját láttam el! A két Vadász gyerek nem ismerte az Édesanyját, az Édesapjuk is csak ritkán látogatta őket. Mi, az otthon dolgozói töltöttük be a „szülőpótló szerepet”. Jóska, mint minden társa, kedves növendékünk volt. Már a 2017-es év kezdetén megkeresett az interneten, s kérte, hogy nyújtsak segítséget a hajdúnánási látogatásához. Kérését teljesítve május elején megérkezett a két Vadász testvér. Az volt a céljuk, hogy megkeressék a volt iskolatársaikat. Ebben Jóskának volt nagyobb szerencséje.

A testvérpárt meghívtuk egy vacsorára a Bocskai Étterembe. Vacsora közben számba vettük a közel 50-év történéseit. Néhány nap hajdúnánási tartózkodás után a testvérpárt visszautazott Nagykanizsára. Abban a reményben, hogy 2018-ban ismét ellátogatnak Hajdúnánásra Jóska 50 éves osztálytalálkozójára. Kívánjuk, hogy jöjjön létre a várva várt találkozó és ismerjék meg az azóta sokat fejlődött városunk szépségeit, vendégszeretetét.

Gut István
Fotó: Tar József


vissza